Hur kan jag förhindra att mina sminkborstar tappar hår?

För att förhindra att dina sminkborstar tappar hår är det viktigt att du rengör dem regelbundet. Tvätta din sminkborste med en speciell sminkborste rengörare eller med mild tvål och vatten. När du rengör sminkborstarna se till att vara försiktig så att du inte skadar borsthåren. Har du naturborst är det viktigt att behålla oljan i håren.

Du bör inte använda en hårtork eftersom värmen kan skada borsten och orsaka att den tappar hår. Använd inte heller dina borstar förrän de är helt torra.

Använd rätt sminkborstar för rätt produkter de är utformade för. Till exempel bör du använda ögonskuggsborstar för ögonskugga, rougeborstar för rouge, bronzerborstar för bronzer och så vidare. Använder du fel sminborste till fel sminkprodukt kan detta leda till snabbare slitage och förkortad livslängd.

Att investera i bra sminkborstar minskar risken att de tappar hår eftersom de är bygga med bättre kvalitet. Alla borstar tappar hår och gör det naturligt av vanlig användning, du kan påverka detta beroende på hur du underhåller dem.